Commissioning Engineer

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Ventilex in Heerde is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.

 

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 80 fte.  

 

Functieomschrijving Commissioning Engineer

 

complexe drooginstallaties  – inhouse productie – internationaal

 

Bij Ventilex ontwerpen, maken en installeren we onze installaties inhouse. Als commissioning engineer zorg jij ervoor dat er werkende installaties worden afgeleverd bij de internationale klanten van Ventilex. Naast jou bestaat het team uit 3 commissioning engineers en 6 lead engineers.

Daarnaast werk je veel samen met de project managers, control & automation engineers en de field service engineers. De klanten van Ventilex zitten over de hele wereld, je zult minimaal de helft van je werktijd in het buitenland werkzaam zijn. Over het algemeen ben je ongeveer 2 weken achtereen op locatie. 

 

Jouw werk begint zodra de installatie op locatie is geplaatst en elektrisch is aangesloten. Aan jou de taak om de complete installatie te inspecteren, testen, proefdraaien en in bedrijf te stellen. Door eerst de verschillende componenten afzonderlijk en droog proef te draaien ben je in staat eventuele problemen te constateren en lokaliseren. Je informatie haal je uit technische tekeningen en elektrische schema’s, eventueel aangevuld met vooraf uitgevoerde softwaretesten in de testomgeving in Heerde. Hierbij krijg je te maken met regeltechniek, procestechniek, automatisering, elektrotechniek en de mechanische kant van de installatie. Eventuele problemen los je hierbij op. Uiteindelijk voer je een acceptatie test uit en draag je de installatie over aan de klant. Je komt thuis met een door de klant getekend Site Acceptance Test (SAT) protocol.

 

Naast het inbedrijf stellen van nieuwbouw installaties ondersteun je regelmatig het service team, bijvoorbeeld bij het verhelpen van een storing, op afstand of door een service bezoek. Daarnaast wordt er regelmatig service aan klanten verleend om meer uit een bestaande installatie te halen. Als commissioning engineer ben jij de aangewezen persoon om de klanten van Ventilex te helpen met het optimaliseren van hun proces.

 

Bij de klant schakel je met diverse contactpersonen van de technische dienst, de project- of  productiemanager en incidenteel ook met het management of de directie. Dit betekent dat jij Ventilex daar en op dat moment vertegenwoordigt. Communicatie is vrijwel altijd in het Engels.

 

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting proces, besturing, mechatronica of elektrotechniek.
  • Daarnaast heb je enige kennis van thermodynamica en affiniteit met mechanische werkzaamheden.
  • Je kunt Siemens en Allen Bradley PLC programma’s bewerken.
  • oede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste.
  • Je bent bereid meer dan de helft van je tijd internationaal te reizen en dan 1 tot 3 weken achtereen op locatie te verblijven. 

 

Persoonskenmerken

Door jouw technisch inhoudelijke kennis ben je in staat zelfstandig en oplossingsgericht te werk te gaan. Je bent niet bang om zelfstandig beslissingen te nemen en ter plekke te komen met passende oplossingen. Hierin ben je in staat te improviseren en ga je zelf actief op zoek naar informatie die je nodig hebt. Goede communicatie met collega’s en terugkoppeling van je werkzaamheden zodat zaken worden vastgelegd, is van cruciaal belang voor deze rol. Je zoekt dan ook de samenwerking op en investeert in het opbouwen van een relatie zowel intern als extern. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bezit de stijlflexibiliteit om met verschillende menstypen te communiceren in diverse situaties, ook in de relatie met klanten. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel. Je hebt een positief-kritische houding en denkt mee in mogelijkheden om processen verder te optimaliseren. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving. Je ziet deze baan als een avontuur en een hoge mate van flexibiliteit en zelfstandigheid past bij je levensstijl. 

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie. Ventilex investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers. Er is een gedegen inwerkperiode en on-site training bij klanten. Daarnaast cross-train je regelmatig met je collega’s. 

 

Interesse?

Als je belangstelling hebt reageer dan direct! Klik op de ‘Apply’ button bovenaan de vacature en stuur je cv en motivatie. 

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen Jochem Gordijn, Manager Engineering & Technology, op +316 5532 4672.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderhevig aan onze intern beleid, worden alle toegestuurde documenten naar aanleiding van deze vacature beschouwd als de onze.

 

Acquisition in response to this vacancy is not appreciated.

Subjected to our internal policies, all sent documents in response to this vacancy will be considered our own.

Top