Control & Automation Engineer

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Ventilex is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie. 

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat uit in totaal 80 fte.   

Voor deze ontwikkelende en groeiende onderneming zijn we op zoek naar een 

 

CONTROL & AUTOMATION ENGINEER (HBO) 

industriële drooginstallaties - standaardiseren - samenwerken   

 

Functieomschrijving 

Als control & automation engineer ben je verantwoordelijk voor de besturing van de installaties die Ventilex produceert. Je maakt deel uit van het control & automation team, waarbinnen je nauw samenwerkt met andere software engineers en een electrical & hardware engineer. Daarnaast werk je samen met diverse andere collega’s, waaronder de project managers, sales engineers en service engineers.  

De P&ID van de installatie is je uitgangspunt. Je maakt een functioneel ontwerp van de besturing, schrijft de PLC software en ontwerpt het HMI. Ieder ontwerp is klant specifiek, maar er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit een slim opgezet standaard ontwerp, conform de ISA88 standaard. Per project wordt het ontwerp geconfigureerd en aangepast op de specifieke klanteisen. Jij speelt een belangrijke rol in het continu verbeteren en optimaliseren van dit standaard ontwerp. Hierbij weet je de juiste balans te vinden tussen enerzijds een portfolio met zoveel mogelijk variaties en anderzijds standaardisatie. 

Je werkt nauw samen met je collega electrical engineer, zowel op projecten als voor werkzaamheden aan de standaard. Bij een zusterbedrijf van Ventilex doe je zelf de afnametest van de besturingspanelen, waarbij je software en hardware geïntegreerd test. 

Voor service aan bestaande installaties komt het regelmatig voor dat je als specialist wordt ingezet bij probleemanalyse en het ontwerp van aanpassingen. Incidenteel voer je complexe serviceklussen zelf uit op locatie bij de (internationale) klant. Service werk op locatie zal ongeveer 20% van je tijd in beslag nemen. In verreweg de meeste gevallen ben je minder dan een week aaneengesloten op reis. 

Je werkt met de volgende systemen: Typical Manager, Siemens S7, Tia Portal en Allen Bradley. 

 

Functie-eisen 

Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting Automatisering of Elektrotechniek. Je hebt affiniteit met procestechniek en bent in staat om elektrische schema’s te lezen. Werkervaring is niet vereist, maar ervaring op het gebied van Siemens, Allen Bradley, hardware engineering en panelenbouw, uitvoeren van werkzaamheden op locatie bij de klant of het toepassen van de machine richtlijn is wel een pré.  

 

Persoonskenmerken 

Je staat stevig in je schoenen en hebt een positieve, op samenwerking gerichte werkmentaliteit. Je werkt nauwkeurig, kunt goed overzicht houden en je eigen tijdsplanning bewaken. Oog voor kwaliteit, oplossingsgerichtheid en “out of the box” denken definiëren jouw manier van werken. Je bent in staat om functioneel en object georiënteerd te denken en te ontwerpen. Hierbij kun je uitstekend de P&ID interpreteren en ben je in staat de werking van de installatie te begrijpen. Je kunt je goed verplaatsen in de positie van een operator en houdt hier rekening mee in je ontwerp. Je hebt een dienstverlenende instelling, toont eigenaarschap en neemt gemakkelijk initiatief. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel. 

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie.  

 

Interesse?

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.   

 

 

Top