Customer Service Specialist

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Ventilex is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie. 

 

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 80 fte.   

 

Voor deze ontwikkelende en groeiende onderneming zijn we op zoek naar een 

 

CUSTOMER SERVICE SPECIALIST  

complexe drooginstallaties  - internationale setting– technisch inzicht 

 

 

Functieomschrijving 

Team Service is verantwoordelijk voor de afhandeling en planning van alle service- en onderhoud gerelateerde werkzaamheden van Ventilex. Jouw werk start na de installatie van een nieuwe machine bij een klant. Naast jou bestaat het team uit nog vier collega’s met wie je nauw samenwerkt.  

 

In deze afwisselende en zelfstandige functie ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van service en onderhoud voor de internationale klanten van Ventilex. Je schakelt veelvuldig met de field service monteurs die op klus zijn bij deze klanten. Je ondersteunt hen met logistieke werkzaamheden en verstrekt technische informatie. Daarnaast onderhoud je contact met de sales managers.  

 

De service aanvraag komt via email of telefonisch binnen waarbij het overgrote deel van de communicatie in het Engels is. Jij inventariseert, luistert en vraagt door om de vraag van de klant volledig helder te krijgen. Hierbij haal je tevens vaak informatie uit technische (CAD) tekeningen. Hierin ben je echt een sparring partner voor de klant op technisch vlak en weet je zo tot de kern te komen. Vaak komt een service aanvraag naar aanleiding van een storing en jij zet alles op alles om de klant zo snel mogelijk te helpen zodat de machine weer kan draaien. Je checkt voorraden en koopt zo nodig onderdelen in, waarbij je soms offertes opvraagt bij verschillende leveranciers. Het betreft onderdelen zoals lagers, luchtbalgen, bussen en filters, maar het kunnen ook grotere onderdelen zijn. Je doet tevens een stuk werkvoorbereiding waarbij je de monteursplanning maakt, gereedschappen ter plaatse regelt, zaken coördineert en internationaal vervoer van onderdelen per boot of vliegtuig regelt. 

 

Een aantal maal per jaar ga je voor een service- of vervangingsaanvraag met een accountmanager mee naar een (internationale) klant om de mogelijkheden te bespreken en de situatie op locatie te bekijken om met een gedegen voorstel te komen. Het aantal bezoeken dat je jaarlijks aflegt zal grotendeels afhankelijk zijn van je eigen wensen en ambities hierin. Het grootste gedeelte van je tijd ben je werkzaam op kantoor in Heerde. 

 

Ventilex investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers. Er is een gedegen inwerkperiode en on-site training bij klanten. Daarnaast cross-train je regelmatig met je collega’s.  

 

Functie-eisen 

  • Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar MBO+/HBO-werk- en denkniveau.
  • Daarnaast heb je relevante werkervaring in een technische support functie.
  • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, Duits is een pre.
  • Je hebt goede beheersing van AutoCad en bent in staat technische tekeningen te lezen.
  • Je bent bereid een aantal maal per jaar internationaal te reizen. 


Persoonskenmerken
 

Jouw technisch inzicht combineer je met een dienstverlenende en commerciële drive. Je bent communicatief sterk en hebt de stijlflexibiliteit om te schakelen tussen verschillende soorten gesprekspartners. Analytisch ben je sterk, je kunt snel schakelen en overzicht creëren terwijl je ook scherp bent op belangrijke details. Organiseren, prioriteiten stellen, planningen maken, bewaken en daar flexibel op kunnen inspelen is jou op het lijf geschreven. Van nature investeer je in duurzame relaties, kwaliteit en een hoge klanttevredenheid. Naast de behoefte om servicegericht en dienstverlenend bezig te zijn, verlies je het commerciële bedrijfsbelang niet uit het oog. Je hebt een positief-kritische houding en denkt mee in mogelijkheden om processen verder te optimaliseren. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving.  

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie.  

 

Interesse 

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onderhevig aan onze intern beleid, worden alle toegestuurde documenten naar aanleiding van deze vacature beschouwd als de onze.

 

Acquisition in response to this vacancy is not appreciated.

Subjected to our internal policies, all sent documents in response to this vacancy will be considered our own. 

Top