Senior Mechanical Engineer

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Ventilex is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie.

 

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat in totaal uit 80 fte.  

 

Voor deze ontwikkelende en groeiende onderneming zijn we op zoek naar een

 

SENIOR MECHANICAL ENGINEER 

complexe drooginstallaties  – inhouse productie – samenwerken

 

Functieomschrijving

Als mechanical engineer ben je verantwoordelijk voor het maken van het mechanisch ontwerp, de productietekening en de stuklijst van de verkochte installaties van Ventilex. Dit doe je voor de eigen productiefaciliteit in Heerde, waar je dagelijks komt. Je maakt deel uit van het team Mechanical Design, dat bestaat uit 8 mechanical engineers. Daarnaast werk je nauw samen met de lead engineers, inkoop en productie. 

 

Je ontvangt alle informatie van de lead engineer, die de klantvraag in technische eisen vertaalt. Hij maakt ook een globale lay-out van de installatie, zonder productiedetails. Jij zorgt ervoor dat alle componenten in detail worden uitgewerkt, zodat ze geproduceerd kunnen worden. Ook bepaal je binnen de gestelde afspraken en standaarden hoe de totale constructie wordt opgebouwd. Hierbij houd je continu rekening met de maakbaarheid van het ontwerp en met zaken als het te drogen product, de maatvoering van de installatie en de wensen van de klant. Voor elk component bepaal je de bewerkingsmethoden en maak je een productiemodel en -tekening in Inventor. Vervolgens maak je gedetailleerde stuklijsten in het PDM-pakket Vault Professional.  Ventilex heeft veel bewerkingstechnieken in huis, maar soms is het beter zaken uit te besteden. Jij ondersteunt team Supply Chain met de benodigde tekeningen, specificaties en indien nodig een persoonlijke toelichting. 

 

Elk ontwerp is klant specifiek en een variant op de productfamilie drogers. Dit vraagt om een slim opgezet standaard ontwerp, dat per project geconfigureerd kan worden. Deze standaard is nog in ontwikkeling en jij bent in staat daaraan een aanzienlijke bijdrage te leveren. 

 

Ventilex gelooft dat mensen die samenwerken het verschil maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het regelmatig cross-trainen met je collega’s. Continu verbeteren is onderdeel van je werk, net als een continu focus op verkorting van de doorlooptijd van het project. 

 

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding in technische richting en HBO-werk en denkniveau. Daarnaast heb je werkervaring in de machinebouw en bij voorkeur ook met plaatwerk en lassen. Je snapt de basiseisen op het gebied van machineveiligheid. 

 

Persoonskenmerken

Door jouw technische kennis, ruimtelijk inzicht, nauwkeurigheid en gestructureerde manier van werken, ben je in staat ontwerpen effectief en efficiënt uit te werken. Je doet je werk met passie, hebt een sterke feeling met de praktijk en bent dus ook regelmatig in de fabriek te vinden om te zien hoe het ontwerp in de praktijk uitpakt en te sparren met je collega’s. Je weet op de juiste manier invulling te geven aan zowel de klant specifieke eisen, kwaliteitsniveau en wensen vanuit productie. Communicatief ben je sterk en op basis van jouw kennis en ervaring coach jij je teamleden bij technische vraagstukken. Als teamspeler vind je het leuk om met collega’s van diverse afdelingen samen te werken en een bijdrage te leveren aan het geheel. 

 

Je staat achter de visie van Ventilex op het werken in zelfstandige teams en gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie. 

 

Interesse

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier.

 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via onze site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Deborah Marcus.  

 

Top